Τελευταία Νέα

Τα Δερβενόσκυλα είναι ήδη αγνώριστα(01/05/2009)

Αναπαραγωγή του βίντεο

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης ανέλαβε τα πρώτα πέντε ζώα από την παράνομη φάρμα παραγωγής κουταβιών στα Δερβενοχώρια. Όταν η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία παρέλαβε άλλα 34 σκυλάκια, οι εθελοντές του σωματείου προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν την φροντίδα όσων από αυτά είχαν περισσότερη ανάγκη.

Επισκεφθήκαμε έναν από τους χώρους διαμονής των ταλαιπωρημένων ζώων μόλις δέκα μέρες μετά την διάσωση για να δούμε την πρόοδο της υγείας τους και να μάθουμε πώς μπορεί κάποιος να υιοθετήσει ένα από αυτά.

Φεύγοντας από την Ηλιούπολη είμαστε αισιόδοξοι πώς όλα τα σκυλάκια από τα Δερβενοχώρια θα είναι σύντομα πανέτοιμα να υιοθετηθούν και θα έχουν μια καλή τύχη.

Η υπόθεση αυτή πάντως φέρνει στην επιφάνεια ένα ακόμα φιλοζωικό πρόβλημα που χρειάζεται την ενεργή παρέμβαση της Πολιτείας. Και ενώ οι παράνομοι παραγωγοί κουταβιών στη χώρα μας συνεχίζουν να δρούν ανενόχλητοι, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται να έχει διαφορετικές προτεραιότητες από την προστασία και την ευημερία των ζώων.

Σχόλια