Τελευταία Νέα

Πάρτε μέρος στο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών στην Αθήνα από την AnimalAction και τη Lush!(02/10/2012)

Animal action kalo

 

Το πρόγραμμα στειρώσεων θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και θα αποτελέσει μια στοχευμένη προσπάθεια να μειωθεί ο μεγάλος αδέσποτος πληθυσμός γατών στην Αθήνα. Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης των αδεσπότων. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από μια αστείρωτη, αδέσποτη γάτα μπορούν να προκύψουν πάνω από 5.000 γατάκια σε 5 χρόνια!

Το πράγραμμα στείρωσης πραγματοποιείται με τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας των ‘Εφτάψυχων’, φιλοζωικό σωματείο για τις γάτες που αναλαμβάνει δράσεις στην Αθήνα. 

Εξακολουθεί να παραμένει αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μια ξένη εταιρία, χωρίς υποκατάστημα στην Ελλάδα, δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο σε μια τέτοια ευαίσθητη ομάδα όπως είναι τα αδέσποτα ζώα. Η AnimalAction έκανε αίτηση επιχορήγησης στη βρετανική εταιρεία φυσικών καλλυντικών Lush στις αρχές του χρόνου δεδομένου ότι τα έσοδα της οργάνωσης έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα,  η ίδια η κρίση προκαλεί  την αυξανόμενη εγκατάλειψη ιδιόκτητων ζώων στους δρόμους. Η Lush, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος, αποφάσισε να υποστηρίξει την Ελλάδα γενικότερα και τα "άστεγα" ζωάκια της ειδικότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία της AnimalAction στο τηλ. 210 3840010 ή στην ιστοσελίδα www.animalactiongreece.gr

Σχόλια